Attica Medpoint | Διαγνωστικό Πολυιατρείο

Ιατρικό Προσωπικό

Καρυδάς Παναγιώτης

Καρδιολόγος
Επιστημονικά υπεύθυνος καρδιολογικού τμήματος

Image

Υπηρεσίες του καρδιολογικού τμήματος

 

α) ΥΠΟΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ.

 

Ο Καρδιολόγος θα ζητήσει να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις και στη συνέχεια θα συνεκτιμήσει παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, οι διατροφικές συνήθειες, τα ανθρωπομετρικά στοιχεία και την κλινική εικόνα του ατόμου πριν προβεί σε εξατομικευμένα συμπεράσματα και οδηγίες.

 

 

Εργαστηριακές εξετάσεις

Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι μία απλή εξέταση, απαραίτητη σε κάθε ολοκληρωμένη καρδιολογική εκτίμηση καθώς, μπορεί να μας δώσει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για πλήθος καρδιακών παθήσεων και για την υγεία του ασθενούς.

Το τρίπτυχο ιστορικό – κλινική εξέταση – ΗΚΓ απαρτίζει το βασικό έλεγχο κάθε καρδιολόγου και αποτελεί βεβαίως την κορωνίδα του απαραίτητου προληπτικού ελέγχου. Με βάση τον εν λόγω έλεγχο, ενδέχεται ο ιατρός να προχωρήσει σε περαιτέρω διαγνωστικό έλεγχο και να σχηματίσει μια πλήρη και ολοκληρωμένη γνώμη για το καρδιολογικό status του εξεταζόμενου ατόμου.

Υπέρηχος και Triplex καρδιάς

Το διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς (ή triplex καρδιάς) είναι μια εξέταση, όπου με τη βοήθεια των υπερήχων ο ιατρός μπορεί να δει την ανατομία της καρδιάς (μέγεθος και σχήμα) και να εκτιμήσει τη λειτουργία των κοιλοτήτων και των βαλβίδων της (φυσιολογία).

Στον υπέρηχο καρδιάς, υποβάλλονται επίσης βρέφη και παιδιά για τη διάγνωση συγγενών καρδιοπαθειών ή διερεύνηση φυσημάτων που αφουγκράζεται ο ιατρός κατά την κλινική εξέταση.

Το triplex καρδιάς είναι ανώδυνο και απόλυτα ασφαλές για ενήλικες και παιδιά.

Image
β) ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤ. ΠΙΕΣΗΣ

Το holter πίεσης προσφέρει μια 24ωρη περιοδική μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί αν ο ασθενής πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση ή αν ανταποκρίνεται σε αντιυπερτασική αγωγή που του χορηγείται, προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες συγκριτικά με την αξιοπιστία μιας μέτρησης στο ιατρείο (ή το σπίτι). Η σημασία της εξέτασης είναι μεγάλη, αφού η αρτηριακή υπέρταση δεν προκαλεί συμπτώματα, αποτελεί όμως σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση παθήσεων της καρδιάς.

Η εξέταση είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη. Η καταγραφή γίνεται σε μία μικρή συσκευή, που εφαρμόζεται σε θήκη μεταφοράς και που συνδέεται με περιχειρίδα, τα οποία τοποθετείται στον βραχίονα του ασθενούς. Η συσκευή προγραμματίζεται ώστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να γίνεται μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και ο ασθενής επιτρέπεται να ακολουθήσει το φυσιολογικό πρόγραμμα της ημέρας του.

Ποια είναι τα βασικά μέτρα για τη ρύθμιση της Αρτηριακής Πίεσης;

Το πιο σημαντικό βήμα για τη ρύθμιση της Αρτηριακής Πίεσης, είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής.

Υγιεινή διατροφή: Ελαττωμένη κατανάλωση αλατιού και ισορροπημένη πρόσληψη από όλες τις κατηγορίες τροφίμων, με έμφαση στα λαχανικά, προσεκτική λήψη υδατανθράκων και με μέτρο κατανάλωση κρεάτος και λιπαρών - παχυντικών τροφών.

- Σωματική άσκηση: Η καθημερινή ολιγόωρη άσκηση έχει ευεργετικές ιδιότητες στην καρδιά και τα αγγεία.

- Διατήρηση κανονικού σωματικού βάρους: Η παχυσαρκία δυσκολεύει τη ρύθμιση της Αρτηριακής Πίεσης και πολλαπλασιάζει τις επιβαρύνσεις στην καρδιά και στα αγγεία.

- Αποφυγή καπνίσματος: Η νικοτίνη του τσιγάρου δυσκολεύει την ρύθμιση της Αρτηριακής Πίεσης και πολλαπλασιάζει τις επιβαρύνσεις στην καρδιά και τα αγγεία.
Image

γ) ΑΡΡΥΘΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΛΜΩΝ.

 

Holter Ρυθμού

Tο holter ρυθμού προσφέρει μία καταγραφή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος για 24 ή και παραπάνω ώρες. Σε περίπτωση συμπτωμάτων όπως απρόκλητες ταχυκαρδίες, “φτερούγισμα”, ζάλη ή τάση λιποθυμίας συνίσταται η τοποθέτησή του για να εντοπιστούν και να διαγνωσθούν πιθανές διαταραχές του ρυθμού ή της καρδιακής συχνότητας.

 

Η εξέταση είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη, ενώ ο ασθενής επιτρέπεται να ακολουθήσει το φυσιολογικό πρόγραμμα της ημέρας του.

 

Η συσκευή αποτελείται από ένα μικρό καταγραφικό που τοποθετείται σε θήκη μεταφοράς και καλώδια-ηλεκτρόδια που εφαρμόζονται πάνω στο στήθος του ασθενούς. Η συσκευή καταγράφει αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό χωρίς να χρειάζεται κάποια ενέργεια από τον ασθενή, ενώ η αφαίρεση του holter γίνεται από τον θεράποντα ιατρό τη συμφωνημένη ώρα.

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Δευτέρα 07:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.
  • Τρίτη07:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.
  • Τετάρτη07:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.
  • Πέμπτη07:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.
  • Παρασκευή07:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.
  • Σάββατο 07:30 π.μ. - 14:00 μ.μ.
  • Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Menu